BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Telenovele ?!

Am auzit azi pe cineva exclamand entuziasmat: “Vai! Incepe o noua telenovela romaneasca: ‘Ingerasii’!”… Si m-am gandit sa scriu un post cu privire la parearea mea in legatura cu telenovelele.

In primul rand, toate sunt la fel. Protagonistii pot fi impartiti in doua grupuri: Bine si Rau. O fata se indragosteste de un baiat, care e cu altcineva… cu timpul si baiatul se indragosteste de dansa, insa intervine persoana cu care era baiatul si o umileste in toate felurile pe fata (personajul principal), insa, in cele din urma, in ciuda tuturor piedicilor si a tuturor asteptarilor, cei doi raman impreuna si traiesc fericiti pana la adanci batraneti, iar cu persoanjele cele rele se intampla lucruri de genul: inchisoare, deces, internare in ospicii, etc. Pe langa conflictul principal exista mai multe conflicte secundare ( intamplari legate de afaceri, de situatii familiale, etc ).

Mie mi se pare ca descrierea de mai sus seamana foarte mult cu trasaturile basmului (da, ala pe care l-ai studiat la scoala generala). In principiu, lupta dintre Bine si Rau, in final invingand fortele Binelui.

Din pricina faptului ca toate seama intre ele, iar actiunea de desfasoara intr-un mod exagerat de greu ( cred ca o telenovela de 200 de episoade poate fi restransa la un film de cateva ore, fara sa trebuiasca sterse prea multe intamplari ), am o parere deosebit de proasta cu referire la telenovele. Pur si simplu mi se par plictisitoare si nefolositoare… Nici nu te relaxeaza, nici nu te tin in suspans, ci doar te enerveaza. Auzisem candva, pe cineva(nu mai stiu exact cine) afirmand: “Daca la o telenovela vezi primul si ultimul episod, o sa stii despre ce a fost vorba in intreaga telenovela.” Si tind sa ii dau dreptate! :)

This entry was posted on Monday, September 8th, 2008 at 10:23 pm and is filed under Reflexii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Telenovele ?!”

  1. Invo4u Says:

    Le uras tenenovele

  2. dana Says:

    Obisnuiai sa te uiti la desene animate? cu telenovelele e acelasi lucru:)). Gandeste-te apoi la un love story: o lupta intre bine si rau, iar in final invinge raul. Nu tocmai ma incalzeste sa ma uit la o telenovela (zilnic) dar trebuie sa recunosc faptul ca incarcatura emotionala transmisa de ele e mult mai mare decat intr-un film obisnuit tocmai pentru ca sunt mai aproape de realitate (din realitatea latinilor care sunt romantici prin definitie:)) am o oarecare indoiala in ceea ce priveste originea ta, in aceasta privinta deoarece nu tocmai pari romantic). In general barbatii nu suporta telenovelele din cauza conceptiei care se transmite, sa zicem, din generatie in generatie; “baietiii se joaca cu masinutele, fetitele cu papusile… baietii se uita la filme cu batai si pistoale, fetele la filme lacrimogene” (fara a generaliza):). Pe cine sa condamni?

  3. Melanya Says:

    Prefer sa ma uit la un film 2-3 ore[sau chiar mai putin] decat sa ma uit la telenovele…N’am rabdarea necesara sa ma uit o ora in fiecare zi[din care juma' de ora publicitate]…in care azi se iubesc, maine se cearta, poimaine se bat iar “raspoimaine” au si copii….:|:|

  4. Florian Says:

    @dana: incarcatura emotionala transmisa de un love story de 1-2 ore este cu mult peste cea transmisa de o telenovela in 100 de episoade. Si asta pentru ca este prelungita prea mult, devenind monotona…; si sa recunoastem, situatiile/intamplarile/conflictele au fost atat de repetate, incat au devenit banale. Dupa ce vezi 2 telenovele, deja nu te mai impresioneaza cu nimic cea de-a 3-a. Cat despre romantismul meu, prefer sa nu vorbesc despre el chiar cu oricine :) . In principiu, imi plac mult love story-urile. :) Si nu imi plac filmele de actiune. Acum ai o indoiala cu privire la sexul meu? :)) [ a fost o gluma:D ]
    PS: Sunt latin. :)
    @melanya: perfect de acord!

  5. Cedik Says:

    Uite de-aia prefer eu desenele animate :))

  6. Florian Says:

    Si mie imi plac desenele animate. Sunt scurte si la obiect. :D Cred ca la desene animate o sa ma uit toata viata. ;)

Leave a Reply