BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Ne distrugeti?

“Doua scenarii de cosmar, doua apocalipse. Sunt ideile care au facut inconjurul lumii odata cu preconizata lansare de miercuri, 10 septembrie, a unei masinarii capabile sa aduca nu atat disparitia Terrei, cat distrugerea totala a intregului Univers, anunta ziaristii britanici de la DailyMail.

Nu este un scenariu SF, ci pura realitate. Cauza unor astfel de scenarii? – o masina gigantica, ce reprezinta cel mai scump si cel mai mare experiment stiintific din istorie, “Large Hadron Collider”, o masina ce va fi pusa in functiune in cursul zilei de miercuri. Desi a fost creat pentru a raspunde celor mai arzatoare intrebari ale omenirii, aceasta ar putea, in egala masura, sa distruga intregul Cosmos. Impresionanta masinarie, care a costat peste 4 miliarde de lire sterline, are 29 de kilometri lungime si se afla la o adancime de 92 de metri. A fost construita in apropierea Genevei si este cel mai puternic aparat creat vreodata pentru a deslusi misterele atomului, a fortelor si particulelor care alcatuiesc universul, in speranta ca mecanismele interioare ale materiei si energiei vor fi revelate..

Nu toti cercetatorii sunt, insa, de acord cu pornirea acestui aparat. Tot mai multe voci sustin ca exista sanse ca aparatul sa nu functioneze corespunzator. Doua scenarii posibile au fost elaborate: primul ar fi crearea unei mini gauri negre, care va inghiti pamantul din interior, iar cel de-al doilea este o catastrofica reactie in lant, care va distruge intregul Univers. Inca din 1994, de cand a inceput constructia aparatului, au existat protestatari care au sustinut ca reconstructia Big Bang-ului, care a avut loc in urma cu 13 700 milioane de ani in urma, prezinta riscul ca un cataclism de proportii cosmice sa se produca.
Specialistii de la CERN (Organizatia Europeana de Cercetare Nucleara) resping, insa, aceste scenarii, sustinand ca proiectul a fost elaborat nu pentru a distruge universul, ci pentru a-i afla cele mai ascunse secrete. Singura lor grija este ca aparatul este prea mic pentru a putea sustine un asemenea proces. Insa daca proiectul ar fi un succes, saltul stiintei va fi unul uimitor. ”

Click pentru a afla sursa!

Sa fie oare adevarate cele doua  scenarii? Oare cele doua “consecinte” ale unui eventual esec, sunt fondate pe baza stiintifica, sau sunt pur si simplu inventate de mass-media pentru a avea audienta? :-?

This entry was posted on Friday, September 5th, 2008 at 1:54 pm and is filed under Web. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Ne distrugeti?”

  1. manu Says:

    mda…am auzit si eu de chestia asta… sincer, nu stiu ce sa zic… de fapt nu stiu ce sa cred… daca se adeveresc temerile unora, ca se va produce o gaura neagra si ala e un salt uimitor al stiintei :-)) oricum…daca nu se va intampla acuma, mai devreme sau mai tarziu omenirea tot se va autodistruge

    si un fel de offtopic… iti recomand filmul Zeitgeist in cazul in care nu l-ai vazut. e un documentar in care arata cat de usor suntem noi, societatea, manipulati de guvern si celalalte institurii ale satutului si nu numai… ;-)

  2. Florian Says:

    Ma indoiesc ca i`ar lasa cineva sa se “joace” cu masinaria aia, in cazul in care s-ar putea distruge rapid planeta/universul. Sunt 99% convins ca e inventie. Si o sa caut filmul ala. ;)

  3. Cedik Says:

    Hai sa fim seriosi. Daca experimentul era atat de periculos, credeti ca am fi aflat noi de el? De efectuat, posibil sa se efectueze ceva cu asemenea riscuri, ca exista multe guverne nebune, dar cu siguranta nu aflam noi :))

  4. Melanya Says:

    Deshi nu cred in chestii de genu’…dar cik au fost prevederii cum ca clima o sa se schimbe foarte, foarte moolt…si s-a schimbat….la noi e mai cald, iar in Africa a nins :|:|:|….s-au prevazut inundatii si au fost…….

    Cedik….dupa parerea mea, toate lucrurile se afla….desi e posibila si varianta ta….

    So….ideea e ca “vom trai (poate…)…si vom vedea”

  5. Magic Says:

    am citi si eu asta prin multe surse, povestea poate fi adevrata… dar eu zic clar si raspicat : NU CRED ASA CEVA!

Leave a Reply