BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Ce aparate foto au bloggerii?

Aldea organizeaza un concurs in care va fi premiat cel mai bun post avand ca tema “Ce aparate foto au bloggerii?”.

Mie, personal, nu imi place deloc ideea de a face fotografii. Din pacate, in ziua de astazi “a face fotografii” echivaleaza cu ideea de a te “expune” tuturor, de ati arata magnificul trup sau frumusetea rara a ochisorilor tai albastri… Si din ce in ce mai intalnite, sunt persoanele care atunci cand isi fac o poza, si dupa ce vad ca au iesit foarte bine in ea, exclama entuziasmate: “Abia astept sa o pun pe hi5!”.

Da, dragi cititori! Ma refer aici la cei cu profile pe hi5, netlog, etc, al caror numar s-a marit grozav de mult, capatand dimensiuni gigantice. De la un site de comunitate, al carui principal rol era sa te prezinti lumii si astfel, sa iti faci cunostinte noi, s-a ajuns ( cel putin in Romania ) la o moda de a avea cont hi5. Astfel, a izbucnit razboiul “cine are cele mai multe comentarii”, o lupta oarba sustinuta de poze in care atractia principala este oferita de decolteuri/fund/bicepsi. Cu totii urmeaza metoda lui Machiavelli ( “Scopul scuza mijloacele”), iar fenomene ca “dai un comment, returnez doua” iau amploare, si devin un lucru normal. Aceasta fuga dupa comentarii ii determina pe aprigii “razboinici” sa invete sa editeze poze in diferite programe, special pentru modificat (PhotoShop, PhotoScape, etc), sa trimita zeci de mass-uri zilnic cu adresa contului lor, si sa impresioneze “auditoriul” cu fotografii facute in locuri cat mai atractive (ex: in cada de baie, in cimitire, in sicrie, pe buda, etc). Din aceasta artilerie nu lipsesc pozele in care apar elemente ce ofera o imagine clara referitoare la starea materiala a protagonistului, elemente precum masina, motocicleta, sau teancul de bani ( de obicei, valuta ). Majoritatea din cei care folosesc aceasta ultima arma devin celebri, intrucat sunt criticati cu ’subtilitate’ de anumite bloguri, care ii eticheteaza ca fiind cocalari sau pitipoance.

Si nu trebuie omise agramatismele si greselile de ortografie, pe care peste 70% din ei le produc atunci cand incearca sa se prezinte pe pagina de profil sau cand doresc sa adauge un comentariu.

De ce spuneam ca este folosita metoda machiavellica? Pentru ca toti se expun, iar fiecare se intrece in numarul de poze/comentarii… Nu le pasa daca tot netul rade de ei ( vezi cocalari.com, pitzipoanca.org)! Dimpotriva! Le place riscul! Risca sa isi arate “putinele” kilograme in plus sau dezordinea din casa…

Lupta aceasta ingrozitoare se va incheia foarte greu, din simplu motiv ca toti folosesc aceleasi metode… Dar nu conteaza! Important este sa supravietuiesti, iar acest lucru il poti face doar primind comentarii!

Un singur lucru nu il inteleg! Oare chiar poate fi atat de placut sa se uite toata lumea la pozele tale si sa primesti doar comentarii stupide, care nu au rolul decat de a face +1 la numarul de comentarii !? [ scuzati-mi lipsa subtilitatii ] Poate ar putea cineva sa imi explice si mie… Cine stie…? Poate ma bag si eu in ‘afacerea’ asta… Deci? Aveti ceva de castigat?

Atentie! Nu toti de pe hi5 sunt asa! Poate ca unii stiu totusi care este adevaratul rol al acestui tip de site.

In opinia mea, o fotografie reprezinta o imagine concreta a trecutului, o modalitate in care sa pastram, intr-un mod concret, amintiri! Atunci cand te uiti la o fotografie “adevarata” este necesar sa iti amintesti de o intamplare, de un loc, de o persoana, si eventual sa afisezi si un zambet, gandindu-te la “vremea aceea”… SI ASTA ESTE ADEVARATUL ROL AL FOTOGRAFIILOR, dupa umila mea parere!

Nefiind un “pasionat” al pozelor, marturisesc ca nu am niciun aparat foto. In momentele in care, intr-adevar este nevoie de o poza, gasesc mereu in preajma mea prieteni care au. Nici macar telefonul nu il folosesc pentru poze. Spatiul ocupat de directorul pentru imagini ( in telefon ) este un impresionant 0,0 kb.

Mentionez, din nou, ca acest post participa la concursul de pe Blogu` lu` Aldea.

This entry was posted on Monday, August 25th, 2008 at 12:49 pm and is filed under General, Romania, Web. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Ce aparate foto au bloggerii?”

  1. dana Says:

    look who is perfect!! :)) e o necesitate aparatul… e o moda hi5-ul, de acord:) ce sa mai zic de blogggggg: o alta moda, nu crezi?

  2. Florian Says:

    Da. In ultimul timp, toti isi trag blog. :)

  3. Magic Says:

    asa e cu hi5-u, de obicei fetele fac poze de astea si repede le baga pe faivhaivpunct com, dar mai sunt si baieti ..

  4. Florian Says:

    Nu… nu neaparat fetele! Indraznesc sa spun ca baietii sunt cel putin egali ca numar… ;)) Care mai de care! Masini, euroi, funduri, decolteuri, mese pline de alcool si muschi! Doar asta vezi! :|

Leave a Reply