BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Oare le spunem din suflet?

Exista ocazii nenumarate de a sarbatori, pe parcursul unui an. Probabil, fiecare dintre noi se bucura cu ocazia sarbatorilor de iarna ( Craciun, Revelion, Anul Nou ), sarbatorilor de Paste, eventual ziua de nastere, si probabil multe altele.

Aceste sarbatori sunt insotite de arhicunoscutele urari de bine si felicitari. Deja a devenit traditie, pentru unii, sa trimita sms-uri / mail-uri la toti cunoscutii, sau apropiatii, in care sa le spuna cateva urari de bine. Fie ca este vorba de o reuniune a familiei sau de vreo vacanta la munte, cu totii isi ureaza “La multi ani!”, “Sanatate!”, “Fericire!”, “Putere de munca”, si multeee altele. In cazul zilelor de nastere se intampla la fel.

Dar oare aceste urari vin din suflet? Intr-adevar dorim lucrul asta celor carora ne adresam asa? Sau spunem aceste vorbe doar pentru ca legile nescrise ale societatii ni le impun? Si tare ma tem ca raspuns pozitiv putem da doar la ultima intrebare…

Si ma mai gandeam la un lucru… In cazul in care te intalnesti cu cineva, si in timpul unei conversatii ii spui “La multi ani!”, fara sa fie ceva de sarbatorit, persoana respectiva s-ar uita la tine si ti-ar spune “WTF?!”. Ciudat, insa traditiile societatii fac acest lucru perfect normal…

This entry was posted on Sunday, August 24th, 2008 at 12:54 am and is filed under Reflexii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “Oare le spunem din suflet?”

  1. edy Says:

    Nu stiu daca chiar dorim asta,dar asa e frumos si civilizat sa trimiti

  2. Ndrey Says:

    Eu m-am lasat, trimiteam la zeci de oameni, dadeam o gramada de bani, si ei ca porcii nu imi trimiteau nici unu inapoi.

  3. Florian Says:

    @edy: Exact despre asta vorbeam. Facem asta doar pt ca societatea ne impune.
    @Ndrey: Chiar daca nu a fost frumos din partea lor, nu se cuvine sa trimiti mesaje doar pentru a primi inapoi… ;)

  4. dana Says:

    imi dau seama ca e prea mult pentru unii sa inteleaga si sa duca mai departe traditia :)))))) ce-ar fi sa zici la o zi de nastere: “sa mori pana la anu!” ????. bv, edy, marcat!

  5. anonim Says:

    Ai un blog foarte bun.

  6. Florian Says:

    @dana: Daca prin “a duce mai departe traditia” te referi la a continua cu felicitarile si urarile de bine in ipostaza sarbatorilor, nu cred ca va fi o problema, intrucat traditia asta nu va muri! 100%. Iar eu, nu incerc sa determin oamenii sa uite de astfel de traditii, ci pur si simplu ma refeream la faptul ca putini dintre noi le spunem din suflet! Facem asta doar pt a continua traditia, si astfel sa dovedim ca suntem civilizati. Insa ar fi bine daca am pune si suflet! :)
    @anonim: Multumesc! :D

  7. dana Says:

    Hmm… Cred ca nu mai este nevoie sa iti amintesc ca schimbarea incepe de la propria persoana. Exemplul cel mai elocvent este cel personal. Asa ca.. succes la schimbare si pune mai mult suflet,ca doar de asta ti-a fost daruit, ca sa il folosesti!

  8. Florian Says:

    Ok. Nu vorbeam la cazul personal, ci la cazul general. Crede-ma, ca in ceea ce ma priveste pe mine, orice lucru pe care il spun (nu numai urarile) il spun din suflet. Cateodata e rea chestia asta. :)

    ps: ms de vizite si comentarii. :*

  9. Cedik Says:

    Pe mine ma streseaza sms-urile de tip “mass”. Ma simt tare “onorat” ca s-a intamplat sa ma aflu in lista de telefon a individului respectiv >.<
    Eu prefer sa dau sms-uri de sarbatori doar persoanelor apropiate si scriu mesaje speciale pentru fiecare!

  10. Florian Says:

    good point! asa ar trebui sa facem cu totii. ;)

Leave a Reply