bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Cate adrese de mail ai?

Stateam si citeam prin diverse bloguri, si am vazut la un moment dat ca cineva se plangea de faptul ca primeste zilnic 1000 si ceva de mailuri spam, intr-un cont de Gmail. Si intr-adevar se afla intr-o situatie foarte nasoala, intrucat este foarte greu sa te dezabonezi de la un numar atat de mare de siteuri, iar altele nici macar nu iti ofera aceasta posibilitate.

Marea greseala, pentru care aceste mecanisme de spam iti stiu adresa de mail, este faptul ca tu le-ai dat-o. Cum? Prin publicarea adresei de mail pe web ( forumuri, bloguri, siteuri, etc). De obicei, cand trebuie sa spui cuiva adresa ta de mail, trebuie sa o scrii intr-un fel mai deosebit, pentru ca sunt destule “masinarii” care scaneaza netul periodic pentru a gasi noi adrese de email pe care sa le treaca in baza lor de date ( de ex: floryan2oo7 [at] gmail [dot] com ). Practic, modul in care iti scrii adresa trebuie sa nu permita “masinariilor” sa o recunoasca drept adresa de email. Si de asemeni, atunci cand iti faci un cont pe un anumit site, trebuie sa fii foarte atent pe ce fel de site iti faci contul. Trebuie sa stii din timp daca este vorba de un site serios sau nu. Unele siteuri iti ofera si posibilitatea de a alege daca te abonezi sau nu la newsletter.

La ce necesar spamul? Este o metoda neortodoxa de promovare a produselor. Vazuzem recent la tv ca se castiga bani frumosi din vanzarea unor baze de date pline cu adrese de mail. Asadar, este o afacere buna. ;) Se castiga bine, deci de ce sa mai tinem cont de etica? :) Altii pur si simplu, spameaza pentru distractie. E misto sa vezi conturi pline de mailuri spam.

Si acum, marea intrebare: Cum ne ferim de spam? Chiar in urma cu cateva zile, am vazut un post pe succesdublu.ro, numit “Utilitatea unei adrese de email ‘momeala’ “.E o metoda buna de a te feri. Cu toate acestea, e bine ca atunci cand iti faci un cont pe un site sa nu te abonezi la newsletter ( decat daca intr-adevar cunosti siteul ), sau eventual introduci adresa de mail “momeala”. E bine sa nu postezi adresa de mail pe forumuri, bloguri, etc. Cu alte cuvinte, e bine sa nu iti faci publica adresa de email, ca sa micsorezi riscul introducerii adresei tale in diferite baze de date, care mai de care mai dubioase.

Nu sunt un specialist, insa sper ca nu am gresit nimic in acest post. Daca da, sau daca cumva stiti si alte metode, pe care le-am omis, nu ezitati sa-mi spuneti.

Si ca sa raspund si la intrebarea din titlu: am doua adrese de mail pe care le folosesc, insa am mult mai multe nefolosite, la care am renuntat din cauza ca au fost spamate.

This entry was posted on Saturday, August 23rd, 2008 at 8:38 pm and is filed under Web. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Cate adrese de mail ai?”

  1. Magic Says:

    hmm, interesant eu am vreo 3 emailuri toate cu redirectionare spre idu’ de yahoo dar nu sunt prea spamat :)

    p.s: as mai lasa cate un comentariu dar imi merge netu praff :(

  2. Florian Says:

    Nu`i nimic! Ms mult de vizite! :)

Leave a Reply