BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Vezi ca exista si semne de punctuatie…

Mi s-a intamplat de multe ori sa ma chinui ceva timp la descifratul anumitor mesaje primite fie pe messenger, fie prin sms, fie postate pe anumite forumuri, iar principalul motiv pentru care nu intelegeam e faptul ca cei care le-au scris au uitat ca pentru a scrie corect in limba romana trebuie respectate anumite reguli de gramatica si ortografie.

Asemenea mesaje, intotdeauna, imi creaza o stare de disconfort. Pur si simplu, ma enerveaza sa le citesc. In plus, atunci cand nu se folosesc sub nicio forma aceste semne “sacre”, nici macar punctul, de cele mai multe ori este creata o ambiguitate totala, mesajul putand fi interpretat in prea multe moduri. Asadar, cititorul intelege ce vrea.

Pentru cei necunoscatori, iata care sunt semnele de punctuatie de baza, care ar trebui folosite in aproape orice text scris:

* . numit si “punct” – Se foloseste la sfarsitul oricarei propozitii.

* ? numele lui este semnul intrebarii. Se foloseste la sfarsitul oricarei afirmatii cu valoarea de intrebare. ( Ex: Ce faci, ma boule? )

* - prietenii ii spun “cratima”. Se foloseste pentru inlocuirea unei vocale, atunci cand doua cuvinte se pronunta intr-unul singur. ( Ex: sa-ti, l-a, intr-o, d-aia, etc)

* , ii place sa i se spuna virgula. (Ex: Marius, prietenul meu, este vesel.)

Ar mai fi multe, insa acestea sunt deajuns pentru a scrie un mesaj coerent si clar, iar folosindu-le vei evita momentele prin care te faci de ras in mod stupid, impresionand “destinatarul” mesajului cu lipsa ta de cunostinte de ortografie. In plus, poate iti vei mari si media la romana.

This entry was posted on Wednesday, August 13th, 2008 at 2:27 pm and is filed under Reflexii, Web. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply