BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Ce mici suntem in comparatie cu Universul…

Iata ce idei imi mai trec prin minte…

Gandeste-te ca pe Glob sunt 6.5 miliarde de oameni. Printr-un calcul simplu, tu reprezinti aproximativ 0.00000002% din aceasta populatie! Incredibil, nu? Esti o “cantitate” absolut neinsemnata! Privind la scara intregului Pamant, trairile tale, sentimentele tale, credintele tale, intamplarile tale, ideile tale, viata ta nu reprezinta absolut nimic!

Acum priveste din perspectiva scarii temporale! Universul are aproximativ 15 miliarde de ani. Tu traiesti maxim 100 de ani! Cat de mult conteaza? Nu-i asa ca esti o simpla stea pe cerul plin de stele? Poate nu esti nici atat…

Am gasit un lucru foarte interesant: un articol intitulat “Pamantul ca un sat”. Astfel, s-a creat o imagine in miniatura a Terrei, la scara unei asezari rurale. S-a constat faptul ca soarta satului sta in mana a 6 persoane (”conducatorii”)… Din acest sat, doar o singura persoana are terminat un liceu… Din acest sat, nimeni nu are acces la un computer. Tu ai acces, si probabil ai si studii! Nu reprezinti aproape nimic!

Acum gandeste-te cat valorezi tu… o persoana din cele 6,5 miliarde, 100 de ani din cele 15 miliarde! E revoltator! Stiu! Nu iti vine sa crezi! Pentru tine, cele 6.5 miliarde de oameni si cele 15 miliarde de ani, nu reprezinta nimic in comparatie cu viata ta! Tu esti cel mai important! Dar oare asa sa fie? Esti constient de faptul ca nu vei fi nici prima, nici ultima persoana care se naste, care traieste, care intampina bucurii si dezamagiri, care moare… ? Esti constient ca timpului si spatiului nu le pasa de existenta ta?

This entry was posted on Thursday, July 24th, 2008 at 6:12 pm and is filed under General, Reflexii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Ce mici suntem in comparatie cu Universul…”

  1. admin Says:

    Ca o adaugare… am uitat sa mentionez…

    De fapt, nu e chiar asa. Fiecare din noi e special! Fiecare din noi are sansa sa ramana pe “manualele” de istorie, prin realizarile sale, prin ideile sale, prin persoanlitatea sa… Ideea e sa lasi ceva in urma ta… Si atunci iti vei da seama cat de mult contezi… :D

  2. Cedik Says:

    Pe Glob sunt 6.5 miliarde de oameni din care pentru mine conteaza doar o mana. Restul sunte neimportanti.
    Poate ca timpului si spatiului nu le pasa de existenta mea, dar sentimentul e reciproc.
    Din punctul meu de vedere eu sunt cea mai importanta persoana de pe Pamant si sunt singurul care conteaza. Rostul celorlalti este sa imi faca mie viata mai buna. Pana la urma, imi poate cineva demonstra ca tot universul nu este decat un produs al imaginatiei mele si ca eu nu sunt vreo entitate omnipotenta care s-a decis sa isi stearga memoriile pentru o perioada pentru a vedea cum este sa fie un simplu muritor.
    Adevarul e ca nu prea ne pasa de asta. Omul normal e “construit” astfel incat el sa fie centrul universului pentru el insusi.

Leave a Reply